Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Flere har beskrevet restaurantbranchen som kriseramt, men ifølge konstitueret administrerende direktør i Horesta, Jeppe Møller-Herskind, er der ikke tale om et blodbad.
Branchen omsatte i 2024 for 62,5 mia. kr. mod 47,6 mia. kr. i 2019, og selvom der var færre nyåbninger og flere konkurser end før pandemien, er udviklingen samlet set positiv.
Udfordringerne er dog tydelige – inflation og stigende driftsomkostninger presser bundlinjen. Horesta anerkender, at særligt storbyer som København kan være hårdt ramt af overkapacitet.
Branchen er samtidig blevet mere professionel, og større koncerner som Cofoco, Norrlyst og Madklubben opnår stordriftsfordele, hvilket øger konkurrencen. Horesta ser ingen entydig mætning i markedet, men advarer mod at overinvestere i nye koncepter uden økonomisk bæredygtighed.
Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Dansk turismeidé vækker international interesse
26-08-2025
-
Millionløft skal styrke dansk gastronomi internationalt
26-08-2025
-
Restauranter venter vækst trods økonomisk usikkerhed
26-08-2025
-
København topper turismen med rekorder og luksushoteller
26-08-2025
-
Mødebranchen samles: Seks netværksdage på tværs af Danmark og Sverige
26-08-2025
-
Turistbranchen advarer mod ændring af skolernes sommerferie
26-08-2025
-
Københavnske hotelovernatninger drives af udenlandske gæster
26-08-2025
-
Femern-forsinkelse kan udskyde turismepotentiale
26-08-2025