Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Flere har beskrevet restaurantbranchen som kriseramt, men ifølge konstitueret administrerende direktør i Horesta, Jeppe Møller-Herskind, er der ikke tale om et blodbad.
Branchen omsatte i 2024 for 62,5 mia. kr. mod 47,6 mia. kr. i 2019, og selvom der var færre nyåbninger og flere konkurser end før pandemien, er udviklingen samlet set positiv.
Udfordringerne er dog tydelige – inflation og stigende driftsomkostninger presser bundlinjen. Horesta anerkender, at særligt storbyer som København kan være hårdt ramt af overkapacitet.
Branchen er samtidig blevet mere professionel, og større koncerner som Cofoco, Norrlyst og Madklubben opnår stordriftsfordele, hvilket øger konkurrencen. Horesta ser ingen entydig mætning i markedet, men advarer mod at overinvestere i nye koncepter uden økonomisk bæredygtighed.
Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Rekordtravl dag for Københavns Lufthavn
26-06-2025
-
Tidligere politistation bliver nyt hotel i 2027
26-06-2025
-
Madklubben lancerer ny øl i samarbejde med Jacobsen
26-06-2025
-
Restauranter i nødråb: Wolt gør det svært at drive virksomhed
26-06-2025
-
Mindre nedgang for Old Irish Pub under nyt ejerskab
26-06-2025
-
Et af landets ældste hoteller skifter direktør
26-06-2025
-
Aalborg vinder stor konferenceaftale
26-06-2025