Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selvom den samlede branche er vokset i forhold til omsætning og beskæftigelse kæmper mange virksomheder med stigende omkostninger, flere konkurser og begrænset adgang til finansiering. Det skriver Turisme24.

Siden 2019 er hotellernes omsætning steget med 27,8 %, mens restauranterne har oplevet en vækst på 31,2 %. Beskæftigelsen i branchen er vokset med 10,1 %, og antallet af hotelværelser er øget med 19,5 %.

Ifølge HORESTAs konstituerede administrerende direktør, Jeppe Møller-Herskind, vidner udviklingen om en stærk modstandsdygtighed, hvor både danske og udenlandske gæster har genfundet hotellerne og restauranterne.

Men branchen står også over for udfordringer. Konkurserne blandt hoteller er steget fra 11 i 2019 til 15 i 2024, mens restaurationsbranchen har haft en stigning på 21 %.

Højere energi-, råvare- og lønomkostninger presser virksomhederne, og HORESTA peger også på mangel på arbejdskraft og begrænset adgang til banklån som vækstbarrierer.

Læs hele historien på turisme24.dk

HORESTA: Gør det muligt at sætte ratepension på pause

Ældre, der har lyst og mulighed for at arbejde, skal ikke holdes tilbage af stive pensionsregler. HORESTA foreslår derfor, at pensionister får mulighed for midlertidigt at sætte deres ratepension på pause. Det vil gøre det mere attraktivt at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Christian Wellendorf skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or

Med stærk konkurrenceerfaring og passion for kokkekunsten er Christian Wellendorf klar til at føre Danmark videre i Bocuse d’Or-traditionen. Han blev fredag kåret som ny dansk deltager efter en intens udvælgelseskonkurrence på torvet i Nykøbing Falster.

Log ind