Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Det jyske konferencecenter serverer nu mellem 30 og 60 pct. økologisk mad, hvilket har udløst bronzemærket. Direktør Marianne Kjerkegaard understreger, at økologi anvendes, hvor det giver mening, og at lokale, ikke-økologiske leverandører fortsat indgår i køkkenets indkøb.
Målet er ikke sølvmærket, men at fastholde en balanceret tilgang. Mærkningen har åbnet døren til en ny fireårig aftale med Staten og Kommunernes Indkøb (SKI), som indebærer, at offentlige institutioner i området skal vælge blandt udvalgte konferencecentre.
Vingsted Hotel & Konferencecenter er nu med på listen, og det ventes at øge belægningen uden for højsæsonen. Dokumentation af økologiprocenten giver dog fortsat praktiske udfordringer, da enkelte lokale leverandører bruger håndskrevne regninger.Et nyt økonomisystem skal afhjælpe dette.
HORESTA roser SKI-aftalen, som styrker miljøhensynet i offentlige indkøb.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Kongen besøger EuroSkills i Herning: EM for unge faglærte
04-09-2025
-
Rosenkrantz-Theil vil sætte bremsen i for turboturismen
04-09-2025
-
Klumme: Strammere regler for Airbnb kan sikre balancen i storbyen
04-09-2025
-
Hollywood-effekt sender flere amerikanere til København
04-09-2025
-
Norge har den hurtigst voksende korttidsudlejning i Europa
04-09-2025
-
Fusion samler gæsterejsen i én platform for hoteller
04-09-2025
-
Hotelkøb baner vej for nyt center om demokratiets historie
04-09-2025
-
Djurs Sommerland satser på ferieoplevelser med nyt resort
04-09-2025