Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hotel Pejsegården i Brædstrup har opnået Green Key-certificering og mærker allerede en positiv effekt på kundetilstrømningen.

Ifølge driftschef Anders Løkkegaard Madsen er flere virksomheder begyndt at vende tilbage, fordi hotellet nu lever op til deres krav om dokumenteret bæredygtighed.

Certificeringen, som administreres af HORESTA og Friluftsrådet, forudsætter opfyldelse af 172 kriterier, herunder reduktion af energiforbrug, affaldssortering og anvendelse af lokale og økologiske råvarer.

På Pejsegården har det blandt andet ført til skift til LED-belysning og et øget fokus på dansk kød og grønnere madproduktion.

Hotellet har 118 værelser og rummer både konferencefaciliteter til op mod 800 personer, restaurant, swimmingpool og bowlingbaner. Ledelsen oplever, at især større virksomheder og offentlige kunder efterspørger konkrete, grønne tiltag ved valg af møde- og overnatningssteder.

Læs hele historien på Turisme24

HORESTA: Pæn fremgang i hotelovernatninger i juli

Danske hoteller noterede 2,5 mio. overnatninger i juli, hvilket er 5 pct. flere end samme måned sidste år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser fremgang fra både danske og udenlandske gæster – især amerikanerne markerer sig.

HORESTA: Moderat fremgang præger første halvår

Hotel- og restaurantbranchen har oplevet stabil vækst i starten af 2025. Ifølge HORESTA er aktiviteten god, men stigende omkostninger betyder, at væksten ikke nødvendigvis smitter direkte af på bundlinjen.

Log ind