Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje.

Han ser samtidig et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne for at sikre væksten.

Bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.

HORESTA arbejder også i 2025 for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.

Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning.

Læs hele historien på FødevareWatch (kræver login)

Hotelovernatninger i april slår ny rekord

Flere turister valgte hotelophold i Danmark i april, hvor især tyske, norske og amerikanske gæster trak tallene op. Påsken spillede en væsentlig rolle for udviklingen.

Danmark styrker sin position som gastronomisk supermagt

Danmark udbyggede sin position som gastronomisk stormagt, da Michelin i aften tildelte dansk gastronomi otte nye stjerner, så vi nu har 52 stjerner fordelt på 38 restauranter. Bag succesen står en hel branche, der gennem to årtier har arbejdet kompromisløst med talentudvikling, kvalitet og innovation.

Log ind