Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Visit Denmark har for første gang beregnet det klimaaftryk, turister efterlader i Danmark, som årligt udgør 10,9 millioner ton CO2. Kortlægningen er skabt som led i ”Partnerskab for bæredygtig turismeudvikling” og skal hjælpe turismebranchen med at finde måder at nedbringe udledningerne på.
Transport tegner sig for 73 procent af udledningerne, mens mad og drikke bidrager med 16 procent, overnatning med 5 procent og turisternes øvrige aktiviteter med 6 procent.
Katja Moesgaard, CEO for Visit Denmark, fremhæver vigtigheden af denne nye viden som grundlag for at gøre turismen grønnere og mere bæredygtig.
Ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V), understreger, at klimaregnskabet gør det muligt at sætte ind, hvor behovet for at sikre en grønnere udvikling i turismen er størst.
Læs hele historien på Fyens Stiftstidende
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025