Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
8,5 tons mindre mad er røget i skraldespanden, siden Hotel Rødekro sidste år besluttede sig for at skære ned på madspildet. Det skriver TV2.dk.
”På kort tid gik vi fra at skulle levere 10 til 15 gange takeaway om dagen til op mod 355 om dagen”, fortæller Erik Nørgaard Jørgensen, der er ejer af Hotel Rødekro.
Hotelejeren henvendte sig derfor til en bekendt, der har et firma, som udvikler radarstyring til skraldespande.
Programmet skal blot fodres med, hvad personalet gerne vil lave – og hvad køkkenet allerede har – og så leverer det opskrifter og indkøbslister. Det har effektiviseret madlavningen så meget, at hotellet har smidt 8,5 tons mindre mad væk i år end sidste år, og det er ikke det eneste.
Hos den danske brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhverv, HORESTA, kalder man systemet fra Rødekro for "en fantastisk positiv historie".
”Det viser, at man som enkeltstående virksomhed rent faktisk kan gøre en forskel – både for sin egen bundlinje, men også medarbejdertrivlsen samt klimaet,” siger viceadministrerende direktør Jeppe Møller-Herskind til TV 2.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danmark styrker sin Michelin-position med otte nye stjerner
17-06-2025
-
Færøsk restaurant tildeles to Michelin-stjerner fra start
17-06-2025
-
200 bookinger på én time efter Michelin-stjerne til Alimentum
17-06-2025
-
Flere danske restauranter får deres første Michelin-stjerne
17-06-2025
-
Madklubben vil styrke børns madfærdigheder sammen med Arla
17-06-2025
-
Bevilling fra Nordea Fonden skal løfte Hærvejen til nyt niveau
17-06-2025
-
Hotelovernatninger i april slår ny rekord
17-06-2025
-
Nordborg Resort på Als skal løfte dansk turisme
17-06-2025
-
Hotelplaner i Esbjerg droppes til fordel for boligbyggeri
17-06-2025