Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I flere måneder har der i København været debat om et forbud mod udeservering efter klokken 22 fra søndage til torsdage, og selvom mange københavnere og brancheorganisationer har udtrykt deres utilfredshed, og politikere i Københavns Kommune har sået tvivl om deres støtte til forslaget, lever forslaget stadig. Det skriver Turisme24.dk.
Mens forslaget, som politikerne i teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune stemmer om den 4. december, er mindre vidtgående, end hvad der først blev lagt op til, er brancheorganisationen HORESTA langt fra tilfreds med det administrationsgrundlag, som er blevet udformet efter den offentlige høring.
Af administrationsgrundlaget fremgår det, at politikerne kan beslutte at indføre forbud mod udeservering efter klokken 22 i områder med høj koncentration af restaurationer, hvilket ifølge forvaltningen indbefatter størstedelen af Københavns såkaldte middelalderby samt Indre Nørrebro.
HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind meldt sig ind i debatten. Han skriver, at en turismemæssigt konkurrencedygtig hovedstad vil blive gjort umulig af et forbud mod udeservering.
”Selvom der i ændringsforslaget er positive punkter, vil en vedtagelse af den begrænsede udeservering få katastrofale konsekvenser for København som tryg by, turistdestination, for de erhvervsdrivende og ikke mindst som Danmarks hovedstad,” skriver Jeppe Møller-Herskind.
Læs hele historien på turisme24.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025