Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
”Vi overlever, men vi mangler kvalificeret arbejdskraft, men det er på ingen måde enestående for os eller branchen for den sags skyld, det gør vi alle steder”, siger Lui Haas Jensen, hoteldirektør på Stella Maris i Svendborg til Fyns Amts Avis.
Hotel- og restauranterhvervet er et af de erhverv med størst mangel på arbejdskraft. Bedst står det dog til på Fyn, hvor "kun" 15 procent af jobopslagene ikke bliver besat eller besat af en med en anden profil. Til sammenligning er tallet i Region Hovedstaden, som er den mest udfordrede region, 56 procent.
En af grundene til, at branchen på Sydfyn og Fyn generelt ikke er helt lige så presset som resten af landet, kan være det gode samarbejde mellem HORESTA, 3F Sydfyn, Svendborg Erhvervsskole, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og jobcentrene i Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg.
De har i fællesskab netop afholdt en matchdag mellem virksomheder og jobsøgende inden for hotel-og restaurationsbranchen, fortæller Fyns Amts Avis.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025