Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Sommeren er højsæson for restauranter, og gæsterne står i kø for at bruge penge. Men det er ikke alle restauratører, der har mulighed for at udnytte det. Faktisk må de vende ryggen til omsætning. Det skriver Berlingske.dk.

Flere restauranter oplever i øjeblikket så massiv mangel på personale, at de må ændre i åbningstiderne og undlade at fylde restauranten. Og det er ikke, fordi gæsterne ikke er der – tværtimod.

Nye tal for Danmarks Statistik viser da også, at hoteller og restauranter må sige nej til omsætning som følge af mangel på arbejdskraft.

Hos HORESTA kan man i den grad genkende, at der mangler arbejdskraft i branchen. Ikke kun i København, men i hele landet. Og det er tilfældet, selvom beskæftigelsen i branchen aldrig har været så høj:

“Vi mangler stadig meget arbejdskraft. Lige nu står vi midt i en højsæson, samtidig med at vi er et erhverv, der er stor efterspørgsel på. Folk vil gerne ud at spise og opleve,” siger Jeppe Møller-Herskind, som er kommerciel direktør i HORESTA.

Læs hele historien på berlingske.dk

Log ind