Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Sommeren er højsæson for restauranter, og gæsterne står i kø for at bruge penge. Men det er ikke alle restauratører, der har mulighed for at udnytte det. Faktisk må de vende ryggen til omsætning. Det skriver Berlingske.dk.
Flere restauranter oplever i øjeblikket så massiv mangel på personale, at de må ændre i åbningstiderne og undlade at fylde restauranten. Og det er ikke, fordi gæsterne ikke er der – tværtimod.
Nye tal for Danmarks Statistik viser da også, at hoteller og restauranter må sige nej til omsætning som følge af mangel på arbejdskraft.
Hos HORESTA kan man i den grad genkende, at der mangler arbejdskraft i branchen. Ikke kun i København, men i hele landet. Og det er tilfældet, selvom beskæftigelsen i branchen aldrig har været så høj:
“Vi mangler stadig meget arbejdskraft. Lige nu står vi midt i en højsæson, samtidig med at vi er et erhverv, der er stor efterspørgsel på. Folk vil gerne ud at spise og opleve,” siger Jeppe Møller-Herskind, som er kommerciel direktør i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025