Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Det er ikke kun mangel på færdiguddannede kokke og tjenere, som er en udfordring for hotel- og restaurationsbranchen herhjemme. Det samme er de genvordigheder, der er forbundet med at skaffe elever inden for en række fag, skriver Turisme24.dk.
Det er konklusionen på en undersøgelse som HORESTA har foretaget. Heri lyder det, at 57 procent af de adspurgte virksomheder, der har elever, gerne ville have flere, hvis det kunne lade sig gøre. 82 procent af respondenterne svarer dog, at det efter deres opfattelse ikke er til at få fat på elever i øjeblikket.
Ifølge Pia Svane, der er uddannelses- og projektchef ved HORESTA, kaster undersøgelsen lys over en massiv barriere for branchen.
“Det illustrerer meget tydeligt, hvilken enorm udfordring vi som erhverv står med. Der er ganske enkelt alt for få, der vælger en uddannelse som kok, tjener eller receptionist. Det er et kæmpemæssigt samfundsproblem, som fremover vil ramme de fleste erhverv med faglærte, hvis det ikke lykkes at få styrket de erhvervsfaglige uddannelser og få flere til at vælge denne karrierevej,” siger Pia Svane.
HORESTA ser gerne, at der sættes initiativer i gang, som har til formål at øge optaget på erhvervsfaglige uddannelser, hvor der derudover også bør investeres i læringsmiljøerne på uddannelsesinstitutionerne, oplyses det.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025