Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Ligger ens virksomhed i en nattelivszone, og har man en alkoholbevilling, der giver virksomheden mulighed for udskænkning til kl. 05, så er det et krav, at man har dørmænd på i perioden fra kl. 02.00 til 05.00, fortæller DR P4 København.
Byens Kro i København anslår, at det koster virksomheden 750.000 kr. om året.
Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA, siger, at det ikke giver mening med en lov, der rammer så skævt, selvom HORESTA bakker op om ambitionen med et tryggere natteliv.
”Hos de større steder, hvor der er større pres på, har der været dørmænd længe. Da dette forslag var i høring, lagde vi vægt på, at man burde tage højde for de små steder med for eksempel en bagatelgrænse. Har man et sted uden det store gæstepres, eller hvor der historisk ikke har været uro og usikkerhed, så mener vi, at det er rimeligt, at man får en dispensation fra det her dørmandskrav,” siger hun.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025