Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Kokken Ramesh Subedi har boet og arbejdet i Danmark de seneste otte år. Men nu skal han rejse tilbage til Nepal med sin kone og sine to børn, der aldrig har været i deres fars hjemland. Det skriver Turistmonitor.dk.
Ramesh Subedi kom til Danmark i 2016 for at studere og arbejder nu fuldtid på restaurant Klubben i Tove Ditlevsens Mindehave på Vesterbro. Ifølge Daniella Dalsgård, der ejer restauranten, har han ordenssans, er pligtopfyldene, har styr på ledelse i køkkenet, på bogholderi og ordrestyring.
Nu betyder formodningsreglen, at den nepalesiske kok skal forlade Danmark, selvom det lyder fra hotel- og restaurationsbranchen, at der er hårdt brug for arbejdskraft.
Siden 2021 har Styrelsen for International Rekruttering givet 415 formodningsafslag ud af i alt 580 afslag. Modsat gav styrelsen 352 arbejds- og opholdstilladelser i samme periode. Det viser en aktindsigt, Turistmonitor har søgt hos Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025