Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hvis flere unge skal tage en madfaglig uddannelse, kræver det, at alle børn og unge får gode oplevelser med madglæde og -håndværk som en del af skolegangen. Det skriver direktør for Madkulturen, Judith Kyst og direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til Altinget.
Manglen på dygtige madhåndværkere kan mærkes hos flere danske fødevarevirksomheder. Inden for bl.a. hotel- og restauranterhvervet bliver kun hvert tredje job besat af en kandidat med de ønskede kompetencer, ifølge en ny rekrutteringsundersøgelse. Derudover står Danmark til at mangle 9.000 madprofesionelle frem mod 2030.
For at vende skuden foreslår Judith Kyst og Anne-Birgitte Agger, at folkeskolerne skaber et mere inspirerende madunivers, hvor eleverne selv er med til at lave mad og i højere grad lærer at reflektere over råvarer, produktionsformer og processerne i gryden – evt. i samarbejde med lokale kroer, landmænd, restauranter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025