Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hvis flere unge skal tage en madfaglig uddannelse, kræver det, at alle børn og unge får gode oplevelser med madglæde og -håndværk som en del af skolegangen. Det skriver direktør for Madkulturen, Judith Kyst og direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til Altinget.
Manglen på dygtige madhåndværkere kan mærkes hos flere danske fødevarevirksomheder. Inden for bl.a. hotel- og restauranterhvervet bliver kun hvert tredje job besat af en kandidat med de ønskede kompetencer, ifølge en ny rekrutteringsundersøgelse. Derudover står Danmark til at mangle 9.000 madprofesionelle frem mod 2030.
For at vende skuden foreslår Judith Kyst og Anne-Birgitte Agger, at folkeskolerne skaber et mere inspirerende madunivers, hvor eleverne selv er med til at lave mad og i højere grad lærer at reflektere over råvarer, produktionsformer og processerne i gryden – evt. i samarbejde med lokale kroer, landmænd, restauranter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025