Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Der er ingen tvivl om, at de stigende elpriser gør ondt på særligt mindre erhvervsdrivende såsom købmænd, slagterbutikker og bagerforretningen. I Blokhus har Rasmus Hundrup, der driver Iscafeen Blokhus og Iscafeen By The Sea, set sig nødsaget til at opkræve et gebyr for hver ekspedition, der foretages, skriver Nordjyske.
Eksempelvis koster det kunden tre kroner ekstra, hvis købet er mellem 0-49 kroner, lyder købet på et beløb mellem 50-149 kroner, koster det seks kroner ekstra i energitillæg mens køb, der overstiger 150 kroner, bliver tilført et ekstra tillæg på ni kroner. HORESTA fortæller generelt om energitillæg.
”Det står virksomhederne frit for, om de vil vælge at lægge et tillæg på regningen. Det er dog vigtigt, at de tydeligt informerer kunderne om beslutningen, og så skal tillægget kunne begrundes og forsvares, siger Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025