Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I uge 20 afholdes den tværkommunale foodfestival Madmødet, og et af formålene er at tænde spotlightet på de mange lokale fødevarer som produceres i Midt- og Vestjylland. Derfor er der i år søsat et nyt koncept, som skal få restauranter og storkøkkener til at sætte lokale råvarer på menuen.

”I løbet af uge 20 bliver mange tusinde mennesker bespist i kantiner og på restauranter her i Midt- og Vestjylland, så derfor fik vi ideen til at få så mange som muligt til at sætte fokus på lokale fødevarer, og dermed gøre opmærksom på de mange kvalitetsfødevarer, som dyrkes og fiskes her i området. Derfor har vi inviteret storkøkkener og restauranter til at deltage i Madmødet 2022 på denne måde,” fortæller Susanne Nors, Chef for Business Region MidtVest, som er arrangør af Madmødet 2022.

En af de kokke, som har tilmeldt sig Madmødet 2022 er Rasmus Kardyb fra Limfjordens Hus i Glyngøre. Han har sammensat en menu med fokus på fisk og skaldyr, som hentes op af Limfjorden, der ligger lige ude foran vinduet og grøntsager fra Mors, oste fra Thise og æblemost fra Lyby. Limfjordens Hus har altid et afsæt i lokale råvarer, og turister vil derfor hele sommeren også kunne smage på Limfjorden.

”Jeg er selv vendt retur fra København for at åbne restaurant her i Vestjylland, og er vild med de mange muligheder som det giver mig i køkkenet, da vi har alle mulige spændende råvarer lige omkring os. Det er også derfor, at vi gerne deltager i Madmødet, så vi sammen kan sætte fokus på de lokale producenter, og vise at vi kan levere et højt gastronomisk niveau her i Midt- og Vestjylland,” påpeger Rasmus Kardyb.

Se mere på www.madmodet.dk

Erhvervsturismen rummer et stort vækstpotentiale

De seneste to årtier har budt på markante forandringer i dansk turisme. Mens ferieovernatninger er steget eksplosivt, har væksten i overnatninger fra forretningsrejsende været langt mere beskeden. Det efterlader et stort uudnyttet potentiale for erhvervsturismen, som er værdifuld for branchen, mener HORESTA.

Dato for Madmødet 2023 er fastlagt

Præcis som Madmødet 2022 vil der blive afholdt events og aktiviteter med fokus på mødet mellem mennesker og mad, lokale fødevarer og gastronomioplevelser i verdensklasse.

Log ind