Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hvorfor skal afgifterne på opvarmning af hotelværelser være langt højere end opvarmningen af for eksempel et drivhus med tomater, spørger HORESTA. Spørgsmålet er ikke nyt, og HORESTA har gang på gang påpeget, at energiafgifterne på produktion af tomater bør sidestilles med afgifterne på at producere en hotelovernatning, skriver Standby.

I forbindelse med finansloven for 2019 blev der sat penge af til, at hotellerne kunne få sidestillet deres rumvarmeafgifter med de energiafgifter, som størstedelen af det øvrige erhvervsliv betaler. Dette ville lempe afgifterne for de danske hoteller med forventet 50 millioner kroner årligt fra 2020. Den nuværende regering har siden tøvet med at udmønte forslaget, og nu skal lempelsen pludselig aflyses. I stedet lægger regeringen op til, at midlerne skal bruges til finansiering af den grønne skattereform, hvor der blandt andet indføres CO2-afgifter differentieret efter virksomhedstyper.

Jannick Nytoft, HORESTAs administrerende direktør, siger:

”Det er op imod 50 millioner kroner årligt, man nu lægger op til at frarøve hotelerhvervet. Et erhverv, der er stillet en afgiftslempelse i udsigt, og som i forvejen har lidt økonomisk de senere år. Det er under al kritik. Vi er uforstående over for, at man nu ikke længere vil sikre hotellerne og dansk turisme en bedre konkurrenceevne ved at nedsætte rumvarmeafgifterne. Det bliver ikke bedre af, at vi nu skal være med til at finansiere den grønne skattereform – herunder en CO2-rabat til udvalgte virksomheder. Midlerne har været sat af siden 2020, og hvis der er noget, dansk turisme har brug for, så er det bedre rammevilkår,” siger Jannick Nytoft.

Læs hele historien her.

Log ind