Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Papirhåndklæder benyttes en enkelt gang og ryger derefter i skraldespanden. Denne brug-og-smid-væk løsning afføder store mængder affald og efterlader samtidig et negativt klimaaftryk i form af øget CO2-udledning.
For at reducere deres CO2-forbrug og ultimativt minimere deres klimaaftryk har Jørgensens Hotel – som det første hotel i landet – valgt at erstatte papirhåndklæder med en særlig form for frottéklude, der minimerer behovet for produktion af nye produkter samt forlænger levetiden på allerede eksisterende. Der er dermed både tale om et grønt initiativ og et skridt i retningen af en mere cirkulær økonomi.
”Vi arbejder dagligt ud fra en tanke om bæredygtighed – hvilket for eksempel kommer til udtryk i vores Økologiske Spisemærke – og overgangen til håndfrottéklude er bare endnu et eksempel på, hvordan vi ønsker at drive vores hotel til gavn for naturen og for vores gæsters sundhed og velvære,” lyder det fra Kari Brandsgård, hoteldirektør på Jørgensens hotel.
100 håndfrottéklude erstatter op til 90.000 stykker papir
Håndfrotté er genanvendelige klude udviklet af virksomheden DFD og fremstillet af kasserede frottéhåndklæder, blandt andet fra Jørgensens Hotel. Hvor papirhåndklæder er tiltænkt engangsbrug kan håndfrottéklude vaskes op til 300 gange. 100 håndfrottéklude kan derfor reducere produktionen af papir med op til 90.000 stykker, da der i gennemsnit trækkes tre stykker papir pr. gang.
Ifølge Kari Brandsgård er den nye løsning dog ikke kun truffet af hensyn til miljøet – den vil også forbedre gæsteoplevelsen markant.
”Med håndfrottéklude reducerer vi vores CO2-belastning betragteligt, uden øgede omkostninger, men som hoteldirektør glæder jeg mig over, at de nye klude også giver vores gæster en langt mere behagelig og luksuriøs oplevelse, når de benytter vores toiletfaciliteter. Så hensynet til miljøet og gæsterne går hånd i hånd,” fortæller Kari Brandsgård.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025