Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det går sindssygt godt. Vi har virkeligt travlt og onsdag morgen var der 410 gæster til morgenmad. Sådan beskriver køkkenchef Yves Matter Lindén turist-sæsonen på Hotel Alsik til Sønderborgnyt.dk.

“De fleste værelser er lejet ud og her er rigtigt mange børnefamilier – og går man en tur gennem byen, så ser man turister overalt og mange af dem taler tysk”, siger Yves Matter Lindén.

Yves Matter Lindén er fra Alsace i Frankrig og han er glad for at være en del af Hotel Alsik og det er han – ganske enkelt – superglad for, fordi det er en meget anderledes arbejdsplads, hvor der er plads til ros og tid til at lytte. Han har arbejdet sammen med en lang række danske og franske stjernekokke som eksempelvis Thomas Rode, Per Hallundbæk, Jens Peter Kolbeck, Morten Frølich Rastad, Michel Michaud, Patrick Lieffroy og Daniel Letz. Han har også boltret sig på Michelin-restauranter i Frankrig.

Læs hele historien her.

Påskens placering sender overnatningstal ned

Et uheldigt sammenfald i kalenderen har sendt marts’ overnatningstal ned. Tal fra Danmarks Statistik viser et samlet fald på 25 pct., men udsigterne for resten af året giver branchen grund til fornyet optimisme. Især tyske turister står bag de fremadrettede stigninger.

Log ind