Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Nedlukninger og restriktioner både i Danmark og rundt omkring i verden har skabt usikre rejsemønstre og i stor grad sat en stopper for turismen, og det har tæret på den københavnske hotelbranche. På trods af, at der i sommermånederne i 2021 skete en stigning på 53 pct. i antallet af udenlandske overnatninger sammenlignet med sommeren 2020, er branchen fortsat et godt stykke fra normalen før pandemien. Politisk direktør i HORESTA, Kristian Nørgaard Nielsen, mener, at der stadig mangler fly i luften, skriver Børsen.

“Den bedste hjælp, vi kan få lige nu, er, at vores internationale gæster vender tilbage. Kombinationen af feriegæster og leisure-turister om sommeren og et stort internationalt møde- og kongresmarked gør jo, at man kan drive en fornuftig forretning. Det er det, en stor del af branchen er indrettet efter,” siger Kristian Nørgaard Nielsen.

Ifølge en analyse fra PwC kan hotelbranchens tab som følge af pandemien opgøres til 3,7 mia. kr. Det er udregnet med udgangspunkt i det gennemsnitlige døgnforbrug for udenlandske hotelgæster, som i gennemsnit ligger på 2900 kr. Det dækker alt fra overnatning og fødevarer til shopping og restaurantbesøg.

Læs hele historien her.

Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab

Krisetænkning mangler i turismebranchen, advarer katastrofeforsker Rasmus Dahlberg. Han efterlyser konkrete beredskabsplaner, der kan beskytte både gæster, kulturarv og oplevelsesøkonomi, når uventede hændelser opstår.

Log ind