Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Manglen på faglært arbejdskraft gør, at Ribe-restauratør Bjarne Christensen modtager ansøgninger fra både Østeuropa og Indien. Han undrer sig over, hvorfor flere unge ikke vil arbejde med mad og mennesker og stiller spørgsmålet, om danske unge er blevet for fine til at arbejde i servicebranchen. Både HORESTA og erhvervsskole bakker op og oplever, at unge tales fra at gå restaurationsvejen.
”Vi sidder med fornemmelsen af, at alle ønsker, at de gode spisesteder består. Man vil gerne have tilbuddet, når man har lyst til at gå ud, men på samme tid er min tanke, at ikke mange forældre klapper i hænderne, hvis deres børn vælger servicebranchen som karrierevej”, siger Bjarne Christensen, der frygter, at coronaen har givet branchen et hårdt knæk for de kommende år.
Hos Horesta forstår man til fulde Bjarne Christensens frustrationer.
”Vi oplever et fald i antallet af unge, der søger ind på uddannelserne, og en del af det skyldes pres fra både familie og omgangskreds. De unge, der ønsker at gå den vej, skal virkelig være stærke for at gå restaurationsvejen, for det virker som om de bliver fortalt, at det eneste rigtige er at gå i gymnasiet. Det er en holdning, vi skal have gjort op med”, siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Joe & The Juice sætter turbo på global ekspansion
13-05-2025
-
Scandic opruster: Flere hoteller og ny franchise-strategi i Danmark
13-05-2025
-
Fremgang i Københavns Lufthavn trods global uro
13-05-2025
-
Turister belønnes igen for grøn adfærd i København
13-05-2025
-
Global uro får flere danskere til at overveje ferie hjemme
13-05-2025
-
Den norske stat træder ind som medejer i Norwegian
13-05-2025
-
Hotel Vildbjerg skal finde ny køkkenchef
13-05-2025