Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Manglen på faglært arbejdskraft gør, at Ribe-restauratør Bjarne Christensen modtager ansøgninger fra både Østeuropa og Indien. Han undrer sig over, hvorfor flere unge ikke vil arbejde med mad og mennesker og stiller spørgsmålet, om danske unge er blevet for fine til at arbejde i servicebranchen. Både HORESTA og erhvervsskole bakker op og oplever, at unge tales fra at gå restaurationsvejen.

”Vi sidder med fornemmelsen af, at alle ønsker, at de gode spisesteder består. Man vil gerne have tilbuddet, når man har lyst til at gå ud, men på samme tid er min tanke, at ikke mange forældre klapper i hænderne, hvis deres børn vælger servicebranchen som karrierevej”, siger Bjarne Christensen, der frygter, at coronaen har givet branchen et hårdt knæk for de kommende år.

Hos Horesta forstår man til fulde Bjarne Christensens frustrationer.

”Vi oplever et fald i antallet af unge, der søger ind på uddannelserne, og en del af det skyldes pres fra både familie og omgangskreds. De unge, der ønsker at gå den vej, skal virkelig være stærke for at gå restaurationsvejen, for det virker som om de bliver fortalt, at det eneste rigtige er at gå i gymnasiet. Det er en holdning, vi skal have gjort op med”, siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

Økomærke giver Vingsted adgang til offentlige kunder

Vingsted Hotel & Konferencecenter har opnået Det Økologiske Spisemærke i bronze og er nu blandt leverandørerne i statens indkøbsaftale. Det skal sikre flere gæster i lavsæsonen og styrke stedets grønne profil.

Log ind