Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I dag står en del af turismeudviklingen i Danmark stille på grund af forståelsen for, at man kan bytte et udtjent passiv ud med et aktiv, der giver højere værdi for alle parter. I nogle tilfælde handler det om et stykke halvkedeligt natur, kvælstofudledende landbrugsjord eller en nedrivningsværdig grisefarm, der for længst er rømmet for svin, skriver Peer H. Kristensen, direktør hos Destination Vadehavet, i et indlæg hos Turistmonitor.
”Mere end hver 10. kommune ønsker at forandre landbrugsjord, så det gavner lokalområdet i form af natur, klima og miljø eller øger borgernes samt turisternes mulighed for at bruge naturen. Hos andre kommuner er formålet at styrke områdets overnatningskapacitet, så man kan udvide turistsæsonen og tiltrække turister hele året. Men planloven spænder ben for, at vi kan gøre det,” lyder det.
Vi står nu over for en akut mangel på overnatningskapacitet, er budskabet fra Peer H. Kristensen. Barrieren er i høj grad de strikse retningslinjer, som planloven i dag udstikker, og som gør det næsten umuligt for kystkommuner at udvikle nye, attraktive steder, hvor turisterne kan lægge sig på puden.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025