Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Ledigheden i Ringkøbing-Skjern Kommune er helt nede omkring halvanden procent. Det vil man normalt betegne som ”fuld beskæftigelse”, og oplevelsen hos virksomhederne er da også, at køen af ledige er væk, skriver dbrs.dk.

En af de virksomheder, som fandt sig en ny medarbejder uden for kommunegrænsen er Hotel Skjern, som har lidt under to år med corona i mere end én forstand.

”Jeg har oplevet, at en kok var ansat på en Michelin-restaurant i Singapore, men søgte job hos os. Man kan nok ikke undgå at blive lidt skeptisk: ”Hvorfor vil sådan én som ham søge job på vestkysten?” Erfaringen er desværre også, at det sjældent bliver til noget. Mange har ikke gjort sig klart, hvor Skjern ligger henne, og hvad afstandene er til større byer, siger Christian Rasmussen, som ejer Hotel Skjern og den tilhørende ”Restaurant Stuen Th.

Læs hele historien her.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind