Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Bæredygtig turisme handler om langt mere end vandbesparende vandhaner, genbrug af håndklæder, miljøvenlige rengøringsmidler og minimering af madspild. Fremover kan vi også sætte turismen på vægtskålen, når det kommer til turismeintensitet over for overturisme, jobmuligheder for marginaliserede arbejdskraftsgrupper, og grøn balance mellem turismen og befolkningen.
Det oplyser Danske Destinationer, som fortæller, at forskningsinstitutioner og turismeaktører har udviklet et bæredygtighedsværktøj, der kan synliggøre effekten af en række parametre.
”Vi har længe haft en solid viden om turismens bidrag til beskæftigelsen og økonomien i mange byer og lokalsamfund i Danmark. Med det nye bæredygtighedsregnskab løfter vi barren endnu højere og måler på turismens effekter på et bredere plan. Det kan på den lange bane styrke samarbejdet mellem kommunerne og destinationsselskaberne, der får et solidt fundament for at udvikle bæredygtige strategier, der harmonerer med både befolkning og erhvervsaktører,” siger Anne Thomas, som er direktør for Center for Regional- og Turismeforskning.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025