Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den danske restaurantbranche mangler kokke, men loven gør det stort set umuligt at hyre udenlandsk arbejdskraft gennem den såkaldte beløbsordning. Det skriver Ekstra Bladet, som har fået aktindsigt i tal fra SIRI - Styrelsen for International Rekruttering og Integration.
Tallene viser, at i hele 2021 har kun ni udlændinge fået lov til at arbejde inden for hotel- og restaurantbranchen i Danmark. I samme periode er 211 personer blevet afvist.
”Det er fuldstændig fatalt for danske restauranter, som på bagkant af coronakrisen mere end nogensinde har brug for at tjene penge,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.
I artiklen fra Ekstra Bladet fortæller Karim Ayad, der er direktør i Sushimania, i en video om den håbløse og forfærdelige situation, han står I, når han må opsige medarbejdere, efter de har arbejdet for ham i flere år. Nu må de ikke længere må blive i landet, selvom deres arbejdskraft er en mangelvare.
”Når 96 procent bliver afvist, så viser det jo med al tydelighed, at ordningerne i praksis er lukket land,” fortsætter han.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025