Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En aktindsigt fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) viser, at 96 pct. af ansøgningerne fra hoteller og restauranter, som søger arbejdskraft fra et land uden for EU, er blevet afvist. Restauranterne har bl.a. fået afslag, når de har søgt ud fra beløbsordningen. Selvom restauranterne tilbyder kokkene en månedsløn på 37.000 kr., som beløbsordningen kræver, afvises de med begrundelsen om, at lønnen forekommer uforholdsmæssig høj i betragtning af restaurantens menu og prisniveau. Det skriver Børsen.
Lave priser på hovedretter bliver altså brugt som begrundelse for at afvise arbejdstilladelser.
“Siris praksis er voldsomt ødelæggende, og lige nu straffer man branchen dobbelt op. Vi har været massivt nedlukket på grund af corona, og når man så samtidig gør det så svært at hente kokke her til landet, så fjerner man eksistensgrundlaget for rigtig mange restauranter,” siger Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025