Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Når hoteller og restauranter i Vestjylland søger arbejdskraft, lykkes det under halvdelen af gangene, de prøver. Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har 61 procent af rekrutteringsforsøgene fra april til september 2021 været uden gevinst, når hoteller og restauranter har sat jagten ind på nye medarbejdere. Det skriver Herning Folkeblad.

Jakob Beck Wätjen, der er formand for HORESTA i Midtjylland, mener, at tallet faktisk ville være endnu højere, hvis ikke restauranterne gik på kompromis med, hvem de ansætter. Det reelle tal er ifølge ham omkring 80 pct, og manglen har konsekvenser for virksomhederne.

”Mange har sat produktionskapaciteten ned. Nogle har ændret udvalget, så det er mindre tidskrævende. Andre har indskrænket deres åbningstider,” siger Jakob Beck Wätjen.

Konsekvensen er ifølge Jakob Beck Wätjen, at nogle vestjyske restauratører mister op mod en fjerdedel af den omsætning, der ellers skulle fylde pengekassen op efter corona.

Læs hele historien her.

Log ind