Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fra 21. april åbner udendørsservering, og indendørsservering følger trop fra 6. maj efter planen.
Men ifølge reglerne for genåbningen skal hver gæst have 7,5 kvadratmeter gulvareal, og det bliver ifølge HORESTA umuligt at drive restaurant på. Det skriver B.T.
”Vi skal ned på to kvadratmeter pr. gæst, før det giver mening at åbne, siger politisk direktør i HORESTA,” Kirsten Munch.
Da restaurationsbranchen genåbnede efter første nedlukning i 2020 var kvadratmeterkravet netop to kvadratmeter for siddende gæster og fire kvadratmeter for stående gæster.
Erhvervsministeriet oplyser til B.T., at arealmeterkravet på 7,5 kvadratmeter per kunde beror på sundhedsmyndighedernes anbefaling, men tilføjer:
”Det kan dog bemærkes, at de faktiske omstændigheder ifm. genåbning af branchen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for restauranter cafeer mv. forud for genåbning af restauranter, cafeer mv.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotelkonge Birger Arp-Hansen er død
05-06-2025
-
Joe & The Juice indgår partnerskab med globalt tennisikon
05-06-2025
-
Hotel Viking i Sæby bliver nu firestjernet hotel
05-06-2025
-
Sunset Boulevard runder restaurant nummer 50 i Danmark
05-06-2025
-
Danmark rykker syv pladser frem på global kongresliste
05-06-2025
-
Danske Konferencecentre præsenterer ny identitet og strategi
05-06-2025
-
Norge indfører målrettet turistskat
05-06-2025
-
Nyt luksushotel i Hornbæk har fået sit navn
05-06-2025