Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Først nu er turisterne meget langsomt ved at vende tilbage til gondolerne og Markuspladsen i Venedig, alt imens de lokale drømmer om en ny og mere bæredygtig form for turisme i fremtiden, skriver Jyllands-Posten.
Venedig har været synonym med masseturisme i årtier, og særligt i sommerhøjtiden har det vrimlet med historier om byens mange problemer med de store turistmængder. De mange besøgende er blevet klandret for at være årsag til, at tusindvis af lokale er flyttet væk, og beskyldt for at svine Markuspladsen til og slide alt for hårdt på byens bykerne, som er en del af Unescos verdensarv.
”Pandemien har givet Venedig en mulighed for at ændre sin forretningsmodel. Vi tror, at det samme høje antal af turister vil vende tilbage. Venedig er unik. Men vi vil tiltrække turister på en mere bæredygtig måde og gøre byen til et eksempel for alle verdens byer,” lyder det fra Carlo Bagnoli, leder af projektet Venisia ved Ca Foscari-universitetet i byen, og som kæmper for at gøre turismen i Venedig mere bæredygtig.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025