Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Serviceerhvervet mangler arbejdskraft som aldrig før. Manglen på hænder i hotel- og restauranterhvervet samt i rengøringsbranchen slår ifølge Danmarks Statistik rekord.

Næsten halvdelen af virksomhederne mangler ansatte, og Hotel Frederiksminde i Præstø er et godt eksempel. Her mangler der fire medarbejdere.

”Især manglen på udlærte tjenere er problematisk, og sådan har det ikke været i mange år. Der bliver simpelthen ikke uddannet nok tjenere, og der er ikke nok, der går i tjenerlære”, siger Jonas Mikkelsen, der er køkkenchef på Michelinrestauranten.

Udviklingen bekræftes også af HORESTA.

”Vi kan se nu på de seneste tal, at den rekord, vi havde inden corona i forhold til mangel på arbejdskraft, den har vi slået nu”, siger chefkonsulent i HORESTA, Kristian Nørgaard.

Se hele indslaget her

HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News

En ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser udfordringer med både fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Søndag aften satte arbejdsmiljøchef i HORESTA, Vivi Nedergaard Lambert, fokus på det aktuelle billede i hotel- og restaurationsbranchen.

Log ind