Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Midt i euforien over, at Københavns restauranter og barer er genåbnet, er det nemt at tro, at alting er godt igen i en branche, der har været meget hårdt ramt under pandemien. Men nu hvor én krise så småt er ved at være overstået for restaurationsbranchen, titter en ny frem: en altødelæggende mangel på arbejdskraft.
Den gængse forklaring på problemet har været, at unge mennesker hellere vil arbejde som testere på landets covid-19-testcentre, fordi det er bedre betalt end det tjener- eller barjob, de ellers ville have taget. Men det er i bedste fald kun en lille del af forklaringen.
”Krisen skyldes mere manglen på udenlandsk arbejdskraft”, siger ejeren af Kødbyens Fiskebar, Anders Selmer til Politiken. Manglen på arbejdskraft har også afsløret et dansk paradoks. Nemlig hvor afhængigt Danmarks højt besungne gastronomiske ry, der er bygget på en dogmatisk fejring af det ultralokale, er af udenlandsk arbejdskraft.
”Som kulinarisk destination ville København intet være uden sin udenlandske arbejdskraft”, siger Kristian Nørregaard, politisk chefrådgiver i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025