Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Du risikerer at skulle vente lidt længere på mad og drikke, når du skal ud og spise i din sommerferie. Restauranter har svært ved at finde flere medarbejdere lige nu, og det skyldes især nedlukningen i vinters og i foråret, hvor der normalt ansættes ny arbejdskraft til højsæsonen. Det siger politisk chefkonsulent i Horesta Syddanmark, Kristian Nørgaard.
”Hvis man som ung eller ufaglært går ind og kigger på: Hvor er der et job til mig? Jamen så var der en masse ledige poder-jobs, hvor vi ikke kunne ansætte, fordi vi ikke vidste, om vi ville åbne igen. Så på den måde er vi kommet bagud i forhold til ansættelsen af sæsonmedarbejdere”, siger han.
Manglen på arbejdskraft kan få store konsekvenser for virksomhederne, siger Kristian Nørgaard.
”Nogle må sige nej tak til ordrer fordi, de ikke har nok arbejdskraft, og i en tid hvor vi gerne skulle vende bøtten og komme til at tjene nogle penge igen, så er det en enormt ulykkelig situation, for de her virksomheder, som står og mangler arbejdskraft lige nu”, siger han.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Styrk din ESG-rapportering med ESG Monitor
05-12-2025
PRESSEKLIP
-
Vejle får nyt hotel med 87 værelser
05-12-2025
-
Udeblivelser koster københavnsk restaurant 150.000 kr.
05-12-2025
-
Danske Hoteller fejrer 35 år med fokus på lokal forankring
05-12-2025
-
Ny aftale med Forsvaret sikrer fremtiden for Aarhus Airport
05-12-2025
-
Nordsjællandsk grillkæde åbner nyt spisested
05-12-2025
-
Politikere drømmer om festivalplads og kæmpearena i København
05-12-2025
-
Ny formand skal styrke madkulturen i Danmark
05-12-2025
-
Delte meninger om autocampere i turismeerhvervet
05-12-2025