Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

På døren hænger et skilt, hvorpå der står 'lukket', selvom det er højsæson for Den Gamle Kro i Gråsten.

Og det er ikke med Doris Pørksen Schmidt gode vilje, at hun ikke kan servere solæg, stjerneskud og krobøf alle dage, men kroejeren mangler personale, skriver JydskeVestkysten.

I HORESTA genkender chefkonsulent Kristian Nørgaard den problematik, som de sønderjyske restauranter har. Derfor har organisationen også peget på en række tiltag, som skal være med til at vende udviklingen.

”Vi har foreslået, at der laves jobcentre i eksempelvis Sydeuropa, hvor mange unge er arbejdsløse”, fortæller han.

Et andet tiltag er at samarbejde mere med de kommunale jobcentre, men det kan ifølge ham ikke gøre det alene. Han erkender også, at det lange seje træk ligger i at ændre fortællingen om erhvervet.

Log ind