Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I takt med at samfundet åbner, skal de I hjælpepakker, som har understøttet store dele af erhvervslivet under coronakrisen, udfases. Det helt store spørgsmål er: Hvordan, skriver Berlingske. Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør for HORESTA, fortæller:
»Når vi åbner, uanset hvornår det bliver, er det afgørende, at det sker på betingelser, hvor virksomhederne har mulighed for at skabe en rentabel forretning. Det nytter ikke, at man åbner med så stramme restriktioner, at det ikke er muligt at tjene penge - så må man hellere vente. Du kan for eksempel ikke drive en restaurant, hvis der skal være to meters afstand mellem gæsterne, eller et konferencehotel med et forsamlingsforbud på fem,« siger hun.
Katia K. Østergaard tilføjer, at udenlandske turister udgør normalt 50 procent af overnatningerne i Danmark og erhvervsfolk knap 40 procent. Vi er med andre ord meget afhængige af disse grupper i vores erhverv. Derudover har visse segmenter en lang planlægningshorisont, det gælder for eksempel for messe- og kongressegmentet, som ikke lige kan komme op at køre på et par dage, lyder det.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025