Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Myndighederne ændrer reglerne for indrejse af udenlandske kokke, så det bliver lettere for landets restauratører at få indrejst udenlandsk arbejdskraft til Danmark via beløbsordningen.

Simran Arora, der bl.a. ejer India Royale i Lyngby, er en af de mange restauratører, der har fået et afslag på indrejse af arbejdskraft. Han mener, at hvis arbejdsgiveren har styr på økonomien, så burde det være lige til og nemt at få arbejdskraft hertil. Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA, er glad for, at man ændrer reglerne, men han frygter, at restaurationsbranchen kommer til at lide under de skærpede regler i lang tid.

Læs hele historien her.

Mangel på hænder hæmmer vækst i gastronomi og turisme

Hoteller og restauranter over hele landet kæmper fortsat med at finde de nødvendige hænder. Rekrutteringsudfordringerne bremser væksten i en branche, der ellers har både kapacitet og efterspørgsel til at skabe endnu flere arbejdspladser og bidrage væsentligt til dansk økonomi.

Log ind