Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En ny medlemsanalyse fra brancheorganisationen Horesta viser, at den aktuelle coronasituation har lagt fornyet pres på byens hotel-, restaurant- og turistvirksomheder. 30 procent af branchen oplever 'i høj grad' aflysninger af julefrokoster, færre besøg og færre reservationer, mens 21 procent oplever det 'i nogen grad'.
Sovino Brands mener dog at have fundet en løsning på de mange aflyste firmajulefrokoster, skriver B.T.
”Vi ombytter dem til gavekort, som virksomheden kan give til medarbejderne, så de stadig kan komme ud og spise. Så kan man dele julefrokosten op i mindre grupper og sprede dem ud over vores forskellige restauranter”, siger driftsdirektør, Lasse Sørensen.
”Hos os gælder et gavekort til 18 restauranter, så på den måde får virksomhederne bredt det ud, så de ikke risikerer, at der sker de her smitteudbrud,” siger Lasse Sørensen.
Brancheorganisationen Horesta opfordrer nu til, at staten forstærker det økonomiske sikkerhedsnet under erhvervet. Dels for at afbøde konsekvenserne af aflyste julearrangementer, dels for at kompensere virksomheder, der kan blive hårdt ramt af de nye retningslinjer i forbindelse med omikronvarianten. Her skal ikke kun nære kontakter til smittede sendes hjem, men også nære kontakters nære kontakter.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025