Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Da Brede Spisehus lidt nord for Lyngby åbnede i 1893, tjente det som kantine og forsamlingshus for medarbejderne på Brede Klædefabrik. Om end klædefabrikken i dag er fortid, lever den stærke forankring i lokalmiljøet videre i bedste velgående for Brede Spisehus. Nu har Madkastellet overtaget driften af spisehuset og dets omkringliggende faciliteter med en stærk ambition om at styrke tilhørsforholdet til det traditionsrige sted og skabe kulinariske oplevelser for hele oplandet – store som små gæster.

”Vi vil gerne, at flere børnefamilier og unge mennesker skal føle, at Brede Spisehus også er et sted for dem, samtidig med at vi selvfølgelig vil sikre os, at de gæster, der er kommet her gennem mange år, stadig kan genkende stedets ånd og føle sig velkomne. Det skal være et sted, hvor man har lyst til at komme at hygge sig. Derfor har vi eksempelvis også etableret en petanquebane i forhaven, hvor man passende kan udfordre sine venner eller familie over en negroni eller en af de andre cocktails fra menukortet,” fortæller Rasmus Pors fra Madkastellet, som er den nye forpagter at Brede Spisehus.

I spidsen for menuen i Brede Spisehus står den rutinerede kok Christian Mortensen, som blandt andet har slået sine folder hos Paul Cunningham i Tivoli gennem otte år, Cofoco og Restaurant Kul i Kødbyen. Køkkenchefen kommer til at tage udgangspunkt i det bedste, sæsonerne har at byde på, og derudover plukke diverse eksotiske krydderier og ingredienser, når det giver mening.

Læs hele historien her.

Århusiansk kokke-ikon er død

En af dansk madkulturs pionerer er død. Jonna Hald var kok og drev sammen med sin mand, kunstner og tjener Ulrik Witt, den franske restaurant »De fire Årstider« ved Åboulevarden, som var den første egentlige gourmetrestaurant i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende.

Log ind