Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Sinatur Hotel & Konference har valgt at drive hoteller på naturens præmisser og tænke bæredygtighed ind i alle beslutninger. Derfor har Sinatur som en af de første danske virksomheder fået kortlagt sin CO2 udledning efter den internationale standard Greenhouse Gas Protocol, der er anerkendt som "best practice". Processen omfatter hele værdikæden og giver et validt datagrundlag at arbejde ud fra.
Da hele verden blev corona-ramt i foråret, lukkede Sinatur Hotel & Konference selvfølgelig også ned, men fortsatte ufortrødent arbejdet med at skabe en bæredygtig konference- og hoteloplevelse. I samarbejde med rådgivningsvirksomheden BetterGreen har hotelkæden fået kortlagt sin 2019-udledning efter GHG-standarden. Det er en meget omfattende proces, hvor man i detaljer både kortlægger de udledninger, man selv har direkte indflydelse på, og dem, hvor man er afhængig af fx samarbejdspartnere. Kortlægningen er opdelt i tre grupper:
- Scope 1, som er direkte udledninger fra energiproduktion på egne anlæg. Her er bl.a. målt på Sinaturs forbrug af diesel, benzin og naturgas samt energiproduktionen på egen vindmølle, solceller og biomasseanlæg.
- Scope 2, som er indirekte udledninger som fx elektricitet. Her har Sinatur bl.a. målt på forbrug af el og varme.
- Scope 3, som er andre indirekte udledninger, der primært omfatter indkøb til driften. Her har Sinatur beregnet CO2-udledning forbundet med indkøb af råvarer, mad, linnedvask, inventar og køkkenudstyr, og selv medarbejdernes kørsel til og fra arbejde indgår i regnskabet.
Processen har været langstrakt og tidskrævende, men også helt nødvendig, fremhæver Kari Brandsgård, der er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference:
"Man bliver jo ikke bæredygtig, bare fordi man køber danske kyllinger og dropper plastsugerøret i drinken. Vi er på mange områder frontløbere, og det kan være utrolig svært at gennemskue, hvilket valg der er det mest klimavenlige. Med GHG-regnskabet har vi fået stor indsigt i vores aktuelle CO2 aftryk og forbedringsmulighederne, ligesom vi har fået et fakta-baseret værktøj, som gør det langt nemmere for os at tage hensyn til klimaet fremover. "
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025