Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

”Vi slæber tonsvis af honningmeloner, vandmeloner og ananas hjem til hotellet. Hvorfor kunne vi ikke bruge nogle gode danske æbler, når de er i sæson? Og når æblerne ikke er i sæson, kunne vi hente nogle økologiske æbler fra Tyskland. Det må trods alt være bedre, end vi sejler frugt rundt om hele kloden,” siger Peder J. Madsen, der er administrerende direktør på Hotel Koldingfjord. Han understreger, at hotellet bare har taget første skridt mod at drive et mere bæredygtigt hotel.

Han tilføjer, at han for et års tid siden ville have sagt ”slap nu af”, når snakken faldt på bæredygtighed. Men i dag synes direktøren, det handler om at træffe nogle aktive valg.

Hotel Koldingfjord styrker driften med ESG Monitor

Arbejdet med ESG Monitor er blevet en del af hverdagen for Hotel Koldingfjord. Hør hotellets direktør, Peder J. Madsen, fortælle, hvordan værktøjet skaber overblik og styrker beslutningerne på hotellet.

Log ind