Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Brandbeskat plastikbestik, -kopper, -tallerkener - og brug pengene på mere velfærd. Det var den bæredygtige plan, da regeringen kort før jul tredoblede afgiften på den type af engangsservice, som de fleste af os bruger, når vi køber en hurtig kop kaffe i byen - eller serverer fastfood og takeaway for familien. Men på trods af de gode intentioner har regeringen skabt en grøn afgift, der i mange tilfælde rammer de bæredygtige og grønne alternativer hårdere en plastikservicen, skriver Politiken.
Det er nemlig alene vægten, der afgør, hvor mange penge der skal betales i afgift til staten for engangsservicen. Og her er det typisk de bæredygtige papkrus, træbestik og tallerkener fremstillet af palmeblade og plantefibre, der vejer mest på vægten.
”Man har simpelthen indført en afgift, der gør det bæredygtige engangsservice dyrere end det, der er lavet af plastik, og så kan man da vist roligt sige, at denne afgift rammer ved siden af,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.
For kæden Palæo koster et parti af de gamle plastiktallerkener Palæo 513 kroner inklusive afgift, mens de bæredygtige palmebladstallerkener koster 942 kroner. Altså næsten dobbelt op, og det er vi nødt til at tænke over, siger stifter og adm. direktør Peter Emil Nielsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pan Am skal nu genopstå som international hotelkæde
14-10-2025
-
11 mio. kr. afsat til at styrke dansk kulturturisme
14-10-2025
-
Kølpins Roberta’s Society får varm modtagelse
14-10-2025
-
Søllerød Kro har fundet sin nye køkkenchef
14-10-2025
-
Go Hotels udvider med nyt hotel ved Amager Strand
14-10-2025
-
Fødevarepriser trækker inflationen op i september
14-10-2025
-
Jyllands-Posten: Eks-daginstitution på Nørrebro ulovligt ombygget til hotellejligheder
14-10-2025
-
d’Angleterre hædret med to Michelin nøgler
14-10-2025
-
Japan boomer som rejsemål blandt danske efterårsrejsende
14-10-2025
-
Ny Bottega-restaurant åbner snart i København
14-10-2025
-
Dinning Week åbner dørene for nye gæster i landets restauranter
14-10-2025