Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Aldrig har udvalget af restauranter og cafeer været så stort og på så forskelligt niveau. Toplinjen tordner i vejret hos landets restauratører samtidig med, at branchen dog har store udfordringer med at skabe en fornuftig indtjening, skriver Dansk Handelsblad.
Over de seneste seks år er både antallet af restauranter og omsætningen i branchen steget jævnt samtidig med, at danskerne går mere og mere ud og spiser. Dog ser det ud til, at forbruget pr. besøg ligger nogenlunde stabilt. Vi spiser altså oftere ude snarere end at vi bruger flere penge pr. besøg. Det viser tal fra HORESTA.
”Vi kan bekræfte, at der er en vækst i måltider. Der er sket en vækst af antal måltider, som bliver spist uden for hjemmet, og de stiger og stiger. Danskerne prioriterer madoplevelser uden for hjemmet, og den seneste rapport fra Madkulturen viser, at danskerne prioriterer mindre selv at lave mad, og de bruger mindre tid på at lave mad. Der er både en prioritering og en lyst til at spise ude eller få varerne afleveret i hjemmet udefra i form af forskellige convenienceprodukter,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.
Tal fra 2017 viser, at danskerne i gennemsnit går ud og spiser 1,6 gange pr. uge eller i gennemsnit 81 gange om året. Det tal lå på 77 gange året før.