Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hvad var den helt konkrete årsag til, at én af den franske mesterkok Marc Veyrats restauranter tidligere i år fik frataget sin tredje michelinstjerne? Det spørgsmål har han efter gentagne henvendelser ikke kunnet få svar på fra folkene bag den røde madbibel. Derfor har han nu valgt at gå rettens vej og sagsøge den verdensberømte michelinguide. Det skriver flere franske medier, ifølge Finans.dk.

Ifølge Marc Veyrats advokat, Emmanuel Ravanas, har kokken "på venlig vis" forsøgt at blive klog på "de objektive grunde bag denne beslutning, som har berørt ham både personligt og professionelt", da hans restaurant La Maison des Bois (Træhuset, red.) i byen Manigod i Alperne blev nedgraderet til to stjerner i 2019-guiden.

Ét af de helt store kritikpunkter fra stjernekokkens side har været, at michelinguiden skulle have anklaget ham for at have brugt cheddarost i restaurantens berømte ostesoufflé. Det kom frem allerede tilbage i juli, hvor Veyrat ligeledes skabte overskrifter i den franske presse, da han anmodede Michelin om helt at fjerne restauranten fra guiden.

Direktørskifte på femstjernet luksushotel nær København

Park Lane Copenhagen i Hellerup har endnu en gang udskiftet sin direktør. Det sker blot få uger efter hotellets officielle femstjerneklassificering og tildeling af Michelin-hotelnøgle. Den nye direktør har solid erfaring fra branchen og skal nu konsolidere driften.

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind