Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny nordisk madguide ved navn 360°Eat Guide rangerer ikke blot efter madens smag, men også hele restaurantens bæredygtighed. Nu har guiden uddelt priser for første gang, skriver MigOgKbh.dk.

Her var der især gode nyheder til København, som fik flere restauranter præmieret – blandt andet årets bæredygtige restaurant Amass.

I modsætning til f.eks. Michelinguiden kører 360°Eat Guide med fuldkommen åbenhed. Både hvad angår deres jurymedlemmer og deres kriterier for at rangere, som de gør. En restaurant kan modtage op til 100 point for gastronomi og yderligere 100 point for bæredygtighed.

Vindere:

360°Restaurant – AMASS, DENMARK

360°Chef – FREDRIK JOHNSSON, VOLT, SWEDEN

360°Young Chef – DESIRÉE JAKS, AGRIKULTUR, SWEDEN

360°Action!  – PAUL SVENSSON, FOTOGRAFISKA, SWEDEN

360°Experience – VINEYARD EXPERIENCE/RESTAURANT ÄNG, ÄSTAD VINGÅRD, SWEDEN

360°Hotel – HÖGBO BRUKSHOTEL, SWEDEN

360°Hospitality – CREDO, NORWAY

360°Waste – NOLLA, FINLAND

360°Green – NOMA, DENMARK

360°Lighthouse – LILLA BJERS, SWEDEN

Se årets vindere lige her – både hvor mange grønne cirkler de har fået og hvor mange gastro-point de har fået.

Niels Bugges Kro i spil til fornem pris

Niels Bugges Kro er blandt fem såkaldt pre-nominerede i kategorien Årets Landevejskro 2023. I løbet af sommeren skæres feltet lidt ned, så der bliver færre nominerede, og til efteråret kommer så selve kåringen af Årets Landevejskro, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Log ind