En ny nordisk madguide ved navn 360°Eat Guide rangerer ikke blot efter madens smag, men også hele restaurantens bæredygtighed. Nu har guiden uddelt priser for første gang, skriver MigOgKbh.dk.

Her var der især gode nyheder til København, som fik flere restauranter præmieret – blandt andet årets bæredygtige restaurant Amass.

I modsætning til f.eks. Michelinguiden kører 360°Eat Guide med fuldkommen åbenhed. Både hvad angår deres jurymedlemmer og deres kriterier for at rangere, som de gør. En restaurant kan modtage op til 100 point for gastronomi og yderligere 100 point for bæredygtighed.

Vindere:

360°Restaurant – AMASS, DENMARK

360°Chef – FREDRIK JOHNSSON, VOLT, SWEDEN

360°Young Chef – DESIRÉE JAKS, AGRIKULTUR, SWEDEN

360°Action!  – PAUL SVENSSON, FOTOGRAFISKA, SWEDEN

360°Experience – VINEYARD EXPERIENCE/RESTAURANT ÄNG, ÄSTAD VINGÅRD, SWEDEN

360°Hotel – HÖGBO BRUKSHOTEL, SWEDEN

360°Hospitality – CREDO, NORWAY

360°Waste – NOLLA, FINLAND

360°Green – NOMA, DENMARK

360°Lighthouse – LILLA BJERS, SWEDEN

Se årets vindere lige her – både hvor mange grønne cirkler de har fået og hvor mange gastro-point de har fået.

Har du fået læst?

Her er vinderne af DM i Skills

Torsdag og fredag var der indledende runder, og lørdag blev landets dygtigste elever kåret ved DM i Skills. HORESTA og 3F arrangerede sammen konkurrencerne for receptionist-, kokke-, tjener- og smørrebrød- & caterelever.

Her er branchens gazeller

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Endnu en fornem pris til berømt slot

Adeler-navnet er tæt knyttet til Dragsholm Slots historie, fra Cort Adeler, der var dansk-norsk søofficer og ikke mindst hans efterkommer Frederik Christian Adeler, der genopbyggede slottet i 1697, hvor slottet blev genskabt som et unikt barokslot, og i 1785 blev slottet omdøbt til Adelersborg indtil lensbaron Georg Frederik Otto Zypten-Adeler i 1868 genoptog brugen af navnet Dragsholm Slot, skriver SN.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne