Københavnerne kan godt lide at gå ud at spise, og der kommer flere og flere restauranter, de kan besøge. Men der skal også være kokke nok til at lave maden. Det lyder simpelt, men det regnestykke går ikke op for tiden, skriver TV2 Lorry.

Det oplever Mikkel Egelund. Han ejer restauranterne Pastis, Fishmarket og Cantina i København, og han oplever, at det bliver sværere og sværere at rekruttere kokke.

”Der bliver længere og længere mellem ansøgningerne, når vi søger en kok eller kokkeelev. Hver gang der åbner en ny restaurant, så ved vi, at de tager fem, seks, syv kokke, der skal bemande den her restaurant. Så hvor kommer de fra?”, siger Mikkel Egelund, kok & restaurantindehaver.

En undersøgelse fra HORESTA viser, at knap halvdelen af de adspurgte københavnske restauranter synes, det er vanskeligt eller meget vanskeligt at rekruttere kokke. HORESTA mener slet ikke, at der uddannes tilstrækkeligt med kokke fra erhvervsuddannelser lige nu, når man ser på udviklingen i erhvervet.

Læs hele historien her.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne