Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
De fleste danskere ved godt, at fisk er sundt og indeholder mange gode vitaminer, mineraler og fiskeolier. Men det kniber med at leve op til Fødevarestyrelsens anbefalinger, som går på, at vi skal spise 350 g fisk om ugen. Her kan kantinen hjælpe, for hele 37 pct. mener, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine.
Det er Partnerskabet for fisk og skaldyr hos Landbrug & Fødevarer, der står bag analysen. Den viser, at selv om mange kantiner tilbyder en varm fiskeret på arbejdspladsen, er der klart plads til forbedring. Dette ses for eksempel tydeligt i Nordjylland, hvor analysen viser, at 54 pct. af kantinerne slet ikke eller i mindre grad serverer en varm fiskeret. Samme tendens ses, når det gælder fiskepålæg. Her serverer 44 pct. af de nordjyske kantiner slet ikke eller i mindre grad fiskepålæg såsom sild, fiskefrikadelle eller makrel i tomat. Hovedstadens kantiner går derimod foran. Her serveres varm fisk og fiskepålæg i 72 pct. af kantinerne, hvilket er mere end i resten af landet.
Hele 45 pct. af forbrugerne mener ifølge analysen, at kantinen har en rolle i forhold til at inspirere og minde dem om at spise fisk.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025