Det er en institution i dansk gastronomi, der går på pension, når kokken Claus Seest Dam sidste gang trækker i kokkejakken ved udgangen af oktober. Efter et langt arbejdsliv med fokus på nærværende værtskab og glade gæster går han på pension efter 48 år i samme virksomhed, Bornholm Hotels.

Trine Richter, der er direktør for de tre hoteller i Bornholm Hotels, kalder Claus Seest Dam for et forbillede:

”Claus er en inspirationskilde for alle i virksomheden, og han har alle årene haft masser af lyst og vilje til at give videre til sine kolleger. Samtidig er han elsket af gæsterne og bornholmerne, som efterspørger både hans gastronomi og person, når mærkedage har skullet fejres efter alle kunstens regler”.

Trine Richter tilføjer, at Claus Seest Dam har udviklet sig og udfordret sig selv i alle årene for at følge med i behovene fra gæsterne.

Undervejs har Claus Seest Dam høstet adskillige priser, som blandt andet tæller Årets Kok i 1993.

Selv ser Claus Seest Dam tilbage på et spændende arbejdsliv med streg under mindeværdige gæsteoplevelser og kærlighed til madlavning.

”Det er fantastisk at se tilbage på en karriere, hvor jeg har fået lov til at arbejde med det, der også er min hobby. Jeg har alle årene elsket at gå i køkkenet og møde gæsterne. Som kok er responsen fra de spisende hurtig og ærlig, og man skal levere hver eneste aften. Det har altid passet mig godt”, fortæller Claus Seest Dam.

På trods af at det blev til næsten et halvt århundrede i samme virksomhed, har Claus Seest Dam ikke haft lyst til at søge nye veje uden for Bornholm Hotels. Han har altid følt sig udfordret i køkkenet, og han har løbende søgt inspiration i konkurrencer, hos kollegerne i erhvervet samt i kogebøger og magasiner.

”Der har altid ligget et madblad på mit natbord, og jeg har holdt af at prøve nye ting. Og jeg har haft mulighederne for det i mit arbejde. Det er medvirkende til, at når jeg nu ser tilbage på min karriere, så ville jeg ikke have gjort noget anderledes, og det er dejligt at kunne sige. Mit parløb med de forskellige direktører igennem tiden har altid været præget af gensidig respekt, og det har givet os i køkkenet mulighed for at flytte grænserne. Det sætter jeg stor pris på”, siger Claus Seest Dam.

Han fremhæver desuden sin store glæde ved at have haft mange forskellige elever under sine vinger gennem tiden. Elever, som er kommet til ham for inspiration, men som også har givet meget den anden vej, mener han.

I sin nye tilværelse som pensionist ser Claus særligt frem til at få mere tid sammen med både sin kone, børn og børnebørn. Og så ser Claus frem til flere timer i sin elskede havkajak.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne