Om 10 år vil kun ét ud af ugens aftensmåltider være hjemmelavet i de danske familier. Om 20 år ved børnene ikke, hvad de skal bruge et køkken til.

Sådan lyder et par af udsigterne, hvis man fremskriver Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes madkultur og madvaner, og det vækker bekymring i organisationen, skriver Fødevarewatch.

Hvad der skal gøres, er endnu ikke helt klart, men det kommer man formentlig nærmere i den tænketank, som Madkulturen nu nedsætter. Tænketanken, der skal mødes tre gange om året, har sit første møde torsdag med deltagelse af kokke, bloggere og repræsentanter fra landbrug og detailhandel.

Livet er for kort til hjemmelavet mad - danskerne vil hellere spise ude

Før i tiden var det at gå ud at spise ofte forbundet med at iklæde sig pænt tøj, sætte sig til et bord med hvid dug og blomster og forvente at sidde der i længere tid. Og for den almindelige dansker var det ikke noget, der skete ofte. I dag går vi ud at spise morgen, middag og aften. Nogle gange på dyrere restauranter, hvor man bruger lang tid på oplevelsen, skriver Randers Amtsavis.

Danskerne får mad udefra juleaften

For de fleste danskere foregår det hjemme sammen med familien med faste traditioner og hjemmelavet julemad. Men en ny tendens breder sig: Nemlig at spise ude, fortæller TV2.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne