Flere unge kokke dropper restauranterhvervet til fordel for kantinerne. En af grundene er arbejdstiderne, fortæller HORESTA Bornholm til TV2 Bornholm.

”Der er arbejdstider fra kl. 8 til 16 og ingen weekender, og det kan vi som almindelige hoteller og restaurationer jo ikke tilbyde”, siger regionsformand Benny Schou.

Mulighederne for kantinejob på øen er dog begrænsede.

Bornholm vil dog gerne holde på de unge talenter, og derfor bliver de parret med virksomhederne til såkaldte dating-events.

Se hele indslaget fra TV2 Bornholm her.

Har du fået læst?

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne