I over 20 år har man kunne komme ind fra gaden og bestille, hvad man havde lyst til, fra menukortet på Westergaards Hotel i Videbæk, skriver TV MidtVest.

Men det er nu slut. Hotellet har haft så svært ved at finde en ny kok, at de nu må lægge menukortene væk.

”Det er brandærgerligt. Vi har så godt fat i gastronomien og klarer os godt, men vi hører hele tiden virksomheder sige, at de gerne vil have flere elever og faglært arbejdskraft. Vi forsøger på bedste vis at løse det her, men er udfordret af, at så mange unge ikke rigtig vælger en erhvervsuddannelse,” siger Marianne Kragh, uddannelseschef i HORESTA. 

Læs hele historien her.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne