Jargonen på transport- og turismearbejdspladser lader til at være lidt mere letsindig end i andre brancher. I hvert fald nikker hver tredje af HKs medlemmer genkendende til, at de lægger øre til seksuelt ladede kommenterer på deres arbejdsplads. Blandt andre privatansatte HK’ere er det kun hver fjerde, der har oplevet det, viser en undersøgelse fra analysebureauet Epinion, skriver HK Transport & Turisme.

Undersøgelsen viser, at det kun er fire ud af ti, som siger direkte fra, når deres grænser bliver overskredet. Godt hver femte bider det i sig.

Ifølge kønsforsker Anette Borchorst er det vigtigt at sige fra, allerede første gang du oplever, dine grænser bliver overskredet.

”Det starter ofte med, at der bliver sendt friske bemærkninger afsted, og så eskalerer det over tid og kan ende i regulær verbal eller fysisk seksuel chikane”, siger hun.

Har du fået læst?

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne